Riportok és leírások

A folyadékpótlás alapjai

Az ideális folyadék és ionegyensúly fenntartása elengedhetetlen az edzések idején és a versenyidőszakban is. Az emberi szervezet folyadékkészlet-egyensúlyának fenntartására igen finoman kidolgozott szabályozórendszerrel rendelkezik. Ebben alapvetően két tényező, a vesék és a központi idegrendszer (szomjúság érzés) játszik szerepet. Ezzel igyekszik biztosítani az emberi test folyadéktereinek állandóságát. Ennek a jól szabályozott rendszernek az alapját a folyadékbevitel és folyadékveszteség egyensúlya adja.

Németh Csaba: Swiss Jura-siker után Tour de Mount-Blanc

A tavalyi esztendő után idén is a miskolci Németh Csaba (Nomád Team SE) abszolút sikerével ért véget júliusban a Swiss Jura Marathon. Az Európa leghosszabb terepfutó versenyének első hat szakaszán kivétel nélkül a legjobbnak bizonyuló hosszútávfutó az 52 kilométeres, Balsthal és Basel közötti záró-etapon sem adta alább az első helynél, melyhez 4:26:09 órára volt szüksége.

Németh Csaba: a Bükkben készült a ,,Mont-Blanc-körre”

A miskolci Németh Csaba (a Bükki Hegyi Maraton leghosszabb pályájának „gazdája”) a világ legnehezebb terep ultramaratoni futóversenyén - az augusztus utolsó hétvégéjén - a ,,Top 10” között végzett. A Nomád Team SE 40 esztendős klasszisa az 51 ország, 2500 sportolóját felvonultató Ultra-Trail Tour de Mont-Blanc elnevezésű 166,4 kilométeres, 9404 méteres szintkülönbséggel nehezített viadalán abszolútban nyolcadik, kategóriájában, a 40-49 évesek között pedig a második helyet szerezte meg.

Gyötrelmes múlt és reményteli jövő...

avagy egy eredmény még inkább tiszteletet parancsol, ha ismerjük a hátterét!

Először is örülünk, hogy elfogadtad a meghívásunkat, gratulálunk a 15. Bükki Hegyi Maratonon elért első helyezésedhez és nem utolsó sorban a remek időeredményedhez!

-Nagyon köszönöm a gratulációt!

-Kérlek néhány mondatban mutatkozz be sportbarát olvasótáborunknak! (honnan jöttél, mióta élsz Magyarországon, család, iskola, foglalkozás, terveid)