webmaster blogja

50%-os Lillafüredi libegő árából!

Kép: 
Body: 

A Lillafüredi Sport- és Kalandpark jóvoltából, a verseny napján 50%-os LIBEGŐ kedvezményt biztosítanak, ha felmutatod a rajtszámod!
Már csak ezért is megéri nevezni!
Várunk mindenkit, mi már nagyon készülünk‼

Nevezés: https://registration.maratonclubmiskolc.hu/termek/3-lillafured-trail-202...

Mindannyiunk egészségéért!

Kép: 
Body: 

A közelgő 28. Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám Emlékverseny kapcsán – a koronavírus-járvány miatt - biztonsági intézkedéseket hoztunk a sportolók, rendezők, közreműködők, kísérők érdekében.
Kérünk mindenkit, hogy saját maga és valamennyi résztvevő és közreműködő egészségének megóvásáért tartsa be az alábbi szabályokat!

Rajtszámkedvezmények a Bükki Hegyi Maratonon

Kép: 
Body: 

28. Bükki Hegyi Maraton 2020.09.26
A viadal résztvevői számára 50 %-os kedvezményt biztosítunk a tárlatvezetést is tartalmazó belépőjegy árából a Diósgyőri várba.
Szeptember 26-án és szeptember 27-én, a verseny résztvevői, rajtszám felmutatása ellenében, a jegypénztárnál vehetik igénybe a kedvezményt.
Diákok, illetve nyugdíjasok számára:  600 Ft/fő
Felnőttek számára:  750 Ft/fő
Helyszínen még korlátozottan lehet nevezni és ott is megillet ez a kedvezmény is!

28. Bükki Hegyi Maraton 2020.09.26. - Befutóérem

Kép: 
Body: 

28. Bükki Hegyi Maraton 2020.09.26.
Íme a csodálatos, egyedi befutóérem! Egy gyönyörű szalag is társul hozzá!
Köszönjük LaserDekor
Már ezért megéri teljesíteni a versenyt!
Minden célba érkező részesül ebből az egyedi befutóéremből!
Még a mai napon kedvezményesen tudsz nevezni a versenyre!
Oszd meg barátaiddal is!
Nevezés ITT!

Szeptember 26.: az idei Bükki Hegyi maraton új időpontja

Kép: 
Body: 

Kedves Futótársaink!

A 2020. június 13-ra kiírt 28. Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám Emlékverseny elnevezésű nemzetközi terepfutó viadalunkat az eredeti időpontban nem tudjuk megrendezni, halasztásra kényszerülünk.
Az utóbbi napokban összedugtuk a fejünket és versenyünk új időpontjaként 2020. szeptember 26., szombatot választottuk ki.

Röpke 61,4 km lefutása után vár Vizsoly!

Kép: 
Body: 

Röpke 61,4 km lefutása után vár Vizsoly!

A környék az őskor óta lakott. A település a Hernád völgyében levő királynéi német telepesek ispánságának székhelye volt.

Legnevezetesebb esemény, ami a községhez kapcsolódik, Károlyi Gáspár magyar nyelvű teljes bibliafordításának kinyomtatása a vizsolyi nyomdában 1590-ben. Károlyi Gáspár Göncön volt tiszteletes és munkatársakkal dolgozott a Biblia fordításán. A Bibliát ma is meg lehet tekinteni a helyi Biblia Múzeumban.

Harmadik állomásunk Hernádkércs!

Kép: 
Body: 

Hernádkércs (Kércs) és környéke már a bronzkorban is lakott hely volt, határában az 1800-as években bronzkori leletek kerültek felszínre.
Kércs Árpád-kori település, nevét az oklevelek 1262-ben említették először Kerch formában írva. A magyar Kér törzs tagjainak települése és abaúji várföld volt, mely a tatárjárás alatt lakatlanná vált. 1262-ben István „ifjabb király” (a későbbi V. István) a lakatlanná vált várföldet a jászói prépostságnak adta.

22,7 km után jön az 5 és 10 fős csapatok első közös váltópontja, Szikszó!

Kép: 
Body: 

A környéken már a honfoglalás idején megtelepedtek a magyarok. Első írásos említése 1280-ra tehető, ekkor ugyanis IV. László itt keltez három oklevelet.

1391-ben Szikszó Zsigmond király, majd felesége, Mária királynő birtokába volt. Ekkor már királyi városként említették. Ebben az időben virágzásnak indult; ekkor épült a kisebb módosításokkal, de ma is álló gótikus templom. A fejlődéshez kedvező földrajzi helyzete is hozzájárult: errefelé vezetett az út Kassa és Krakkó felé. A bortermelés már ebben a korban is jelentős volt.

Oldalak