22,7 km után jön az 5 és 10 fős csapatok első közös váltópontja, Szikszó!

A környéken már a honfoglalás idején megtelepedtek a magyarok. Első írásos említése 1280-ra tehető, ekkor ugyanis IV. László itt keltez három oklevelet.

1391-ben Szikszó Zsigmond király, majd felesége, Mária királynő birtokába volt. Ekkor már királyi városként említették. Ebben az időben virágzásnak indult; ekkor épült a kisebb módosításokkal, de ma is álló gótikus templom. A fejlődéshez kedvező földrajzi helyzete is hozzájárult: errefelé vezetett az út Kassa és Krakkó felé. A bortermelés már ebben a korban is jelentős volt.

1679-ben Thököly Imre erdélyi fejedelem serege győzte le itt a labancokat. Budapesten, a Hősök terén, Thököly alakja alatt dombormű örökíti meg a csatát.

1852-ben egy lakástűz következtében az egész város leégett. Sikerült újjáépíteni, de az anyagi terheket viselni nem bíró polgárok hamarosan kérvényezték, hogy településüket minősítsék vissza nagyközséggé.

A trianoni békeszerződés után 1920 és 1938 között, amikor Kassa Csehszlovákiához tartozott, Szikszó volt Abaúj-Torna vármegye székhelye. Ezt a rangját 1938 és 1945 között, amikor Kassa újra Magyarország része volt, elveszítette, majd 1945 és 1950 között ismét a már Abaúj nevű megye székhelye lett.

1962. július 1-jéig járási székhely volt. 1989-ben városi címet kapott.

Ha te sem szeretnél lemaradni, itt a lehetőség, hogy február 25-ig a legkedvezményesebben  nevezz, akkor keresd fel az alábbi oldalt:
http://maratonclubmiskolc.hu/kassa-kosice-miskolc-ultramarathon-nevezes-…

Részletek a versenykiírásban:
http://www.maratonclubmiskolc.hu/content/3-kassa-kosice-miskolc-ultramar…

Kövess bennünket Instagramon is!
https://www.instagram.com/marathonclubmiskolc/

Kövess bennünket Facebookon is!
https://www.facebook.com/miskolcmaraton