A 3. Kassa-Miskolc Ultramarathon Szervezőbizottságának közleménye 2020. augusztus 18-án

Kedves Futótársak!

Egész évben (és már tavaly is) arra készültünk, azért dolgoztunk, hogy a tavaly, 20 év kihagyás után nagy sikerrel újra indított Kassa-Miskolc Ultramarathon futóversenyünket idén méltó módon folytathassuk.

Sajnos egy eddig senki által nem ismert rémálom, a Covid-19 járvány keresztülhúzta az elképzeléseinket! Első körben az eredetileg április 18-ra kiírt időpontot kellett halasztanunk szeptember 12-re, ezúttal pedig egy még fájóbb döntésről kell tájékoztatást adnunk.

Kassai partnereink tegnap hivatalosan tájékoztattak bennünket arról, hogy a szlovák tiszti főorvos és az ottani Regionális Közegészségügyi Hivatal rendelkezései alapján, a jelenlegi vírus-helyzet mérlegelése után nem kaptak engedélyt a versenyben való közreműködésre, melyre ők is az év elejétől készültek. A magyar-szlovák határ esetleges ismételt lezárása, a járvány okozta bizonytalanság, a hazai helyzet kiszámíthatatlansága, a fentiek összessége miatt sajnos nem tehetünk mást, mint az idei versenyt lemondjuk. A magyar és a szlovák rendezők számára mindent felülíró, elsődleges szempont a sportolók, rendezők, közreműködők, érdeklődők egészségének megóvása!

 

Az elvégzett munka jelentős része nem vész kárba! Nagyon bízunk benne, hogy jövő tavaszra minden akadály elhárul és 2021. április 17-én, szombaton ismét megrendezhetjük kassai sportbarátainkkal közösen ezt a határon átnyúló futóünnepet. 

A versenykiírás versenyszabályzati részében – a vis maior helyzetre való hivatkozással – a nevezési díjat nem tudjuk visszafizetni, de az elküldött, befizetett eddigi nevezések természetesen érvényesek a jövő évi versenyre. Amennyiben az új időpont valamilyen oknál fogva nem felelne meg, akkor a nevezési díjat a kapcsolatok menüpontban megküldött kérésre – teljes mértékben (100 %-ban) átvezetjük további versenyeinkre, de a nevezések átadására is lehetőséget biztosítunk.

2020-ban – betartva az aktuális egészségügyi előírásokat – még három, hagyományos saját versenyünk megrendezését tervezzük. A Bükki Hegyi Maraton-KÁEV, a Disznókő Tokaj Futókör és a Miskolci Barátság Maraton részleteiről a www.maratonclubmiskolc.hu oldalon és a https://www.facebook.com/miskolcmaraton oldalon lehet tájékozódni. Küzdjük le együtt ezt a futók és rendezők számára egyaránt rendkívül nehéz időszakot! Várunk mindenkit szeretettel!