Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám Emlékverseny pályája

A verseny körpályájának leírása (10.6 km)

A Királyasztalon a versenyközpontnál kijelölt rajt után egy aszfaltúton, valamint a szanatórium melletti erdei úton jutunk le a Csanyik-völgybe. Ott rögtön jobbra kanyarodva átfutunk a két parkoló között, majd jobbra fordulva a sorompónál emelkedő maksdám út következik.(zöld+jelzés) Innentől kezdve1200 méteren keresztül 117 métert emelkedik az út.
Felérve a Kecskeláb gerincre haladunk végig kisebb nagyobb emeledőkön fel Hársastetőre. A tetőn jobbra fordulunk és egy nagyon hangulatos erdészeti úton jobbra tartva a szalagozást követve, eljutunk egy vadetetőhöz, mely mellett balra elfutva haladunk lefelé Ortástetőre.
A hosszú lejtő után keresztezzük a kisvasút sínt, majd a kiszélesedő úton elérkezünk a frissítő ponthoz. (6.1km)
Ezek után rögtön balra meredek fölfelé kanyarodunk. Egy magassági beton pont után folyamatos lejtőrész következik, majd egy távvezetéket keresztezve elérkezünk az Ostoros hegy aljához. Letérünk a sárga jelzésről jobbra a piros pötty jelzésre.
A völgybe rákanyarodunk egy keskeny aszfalt útra és azon megkezdjük az utolsó elnyúlt emelkedő leküzdését. Mint egy 750 méter után kavicsos útra térünk és visszaérkezünk a kiindulási helyünkre a Királyasztal tetején kijelölt verseny központba, az ” erdei stadionba”.