Farmosi Imre beszámolója a 27. Bükki Hegyi Maratonról

Bükki Hegyi Maraton 21 km,1:57:33,átlag sebesség 5:34, szint 687 m. Szóval ez sem egy sík verseny volt!
Párás meleg,sok helyen sáros pálya,erős mezőny, 2 x 10,5 km-es kör várt rám ma a kedvenc „hazai ” versenyemen. 

Egyenletes,viszafogott tempóban kezdtem a futás,tudva azt,hogy hosszú lesz a mai menet. Nem akartam elfutni az elejét,mert az kinyírja a futót. Az emelekedőn szépen kezdtem utolérni a gyorsan kezdőket,szépen haladtam előre. 3,5 km emelkedés után jött egy lejtős szakasz,ahol további futókat sikerült beérnem. A féltávnál a frissítésnél már érdekleni kezdett komolyabban,hogy hányadik helyen is állhaotok. Kérdeztem több szervezőtől,de mindenhol más helyezési számot mondtak(volt 10. 4. 6. és 8. is a válaszok között) Átlagoltam és arra a következtetésre jutottam,hogy közel vagyok a 6.helyhez,ami ezen a versenyen Dobogót ér! A második körben még egy futót sikerült leelőznöm,így kíváncsian vártam a betófutónál a végeredményt,ami nagy meglepetésemmre és elégedettségemre valóban a dobogót hozta nekem!
Hát ez aztán a meglepi! Elégedettem és kellő képen elfáradva,de boldogan léptem fel a dobogóra! ( a képről hiányzik Carlos és Molnár Csabi barátom)
Nagyon jól éreztem maagm ezen a meleg napon,nagyon sok kedves futóbartáttal találkoztam és beszéltem! Igazi futóünnep volt számomra!
Köszönöm a Hegyalja 2050 támogatását!