Forgalom-korlátozás a Barátság Maraton idején

Az október 21-én, vasárnap megrendezendő 17. Miskolci Barátság Maraton Nemzetközi Utcai Futófesztivál miatt 6.30-16.00 óra között forgalom-korlátozásokra kell számítani.

Félpályás útlezárás lesz a Görgey u-ban, a Lévay u.-tól a népkerti körforgalomig, majd innen teljes útlezárás lesz egészen a Vörösmarty u-ig. Az Uitz B. u. Kazinczy u. és a Corvin u. közötti szakasza teljesen, a többi részlegesen lesz lezárva, ugyanis a Csengey u.-ról megengedett lesz a jobbra kanyarodás az Uitz B. u-ra, valamint a többi szakaszán és a Kálvin J. u-n egy forgalmi sávot elkorlátozva szabadon hagynak a Déli oldalon, az érintett területen lakók gépjárművel történő közlekedésének biztosítására. A gépjárművek a Papszer u.-nál tudnak majd balra kanyarodni. A Kálvin J. u. Petőfi u. felé haladó forgalmi sávjait lezárják a Papszer u.-tól. A Petőfi u. Dayka G. u. Rácz Gy. u. közötti szakaszt lezárják, valamint a Dayka G. u-i híd északi tehermentesítő felé haladó sávjait szintén lezárják. A híd előtti parkolás a tárgyi időszakban tilos lesz. A Hunyadi utcát teljes szélességben lezárják a Dayka G u.-tól a Városház térig. A Palóczy u.-ra tilos lesz behajtani a Kis-Hunyad u. felől, valamint tilos lesz a Batthány u.-ról vissza és a Kossuth u.-ról jobbra kanyarodni. A Kazinczy u-ra tilos lesz behajtani a Madarász V. u.-tól, kivéve az MVK Zrt. járműveit. A Szentpáli u. Centrum felé haladó oldalát lezárják a Horváth L. u.-tól, valamint tovább haladva a Corvin u. Népkert felé tartó oldalát is. Az Arany J. u.-ból tilos lesz jobbra kanyarodni. A Vörösmarty u.-ról csak jobbra lehet majd kanyarodni a Corvin u. kereszteződésénél. A Dankó P. utcában szintén teljes lezárják, ezzel együtt a Mádai L. u. és az érintett háztömbi kiszolgáló utcákat a tárgyi 
időszak alatt kétirányúsítják. A Király u. érintett szakaszán a járdát veszik igénybe a verseny résztvevői, viszont a 3. sz. főútról tilos lesz jobbra, illetve balra kanyarodni a Dankó P. u.-ra. A Budai. J. utcát szintén teljesen lezárják. A Csabai kapuból csak jobbra, a Szabadságharc u.-ról csak egyenesen és jobbra lehet majd haladni a Lévay u. kereszteződésénél. A Csizmadia közből a kerékpár-úton keresztül lehet kihajtani a Szemere u. felé. 
A Katona Ferenc önkormányzati képviselő vezette szervező bizottság tagjai ezúton is az autósok és a lakosság türelmét, megértését kérik és elnézését az esetleges kellemetlenségekért.

A versenyre rajtszám-átvétel és helyszíni nevezés október 20-án, szombaton 15.00-18.00 óra között a Generali Aréna előtti téren (Görgey utca), október 21-én, vasárnap, 8.00-11.30 óra között a Generali Arénában.