Idén is futhatnak a Disznókő Szőlőbirtokon

A 9. Disznókő Tokaj Futókör elnevezésű terepfutóversenyt október 9-én, vasárnap rendezik meg Tokaj-Hegyalján, ahol három egyéni és egy váltószámot kínálnak az érdeklődőknek, akik október 2-ig nevezhetnek.
Az esemény házigazdája Mészáros László, a Disznókő Szőlőbirtok igazgatója. A rendező Marathon Club Egyesület – Miskolc, Magyarország első hegyi-futó versenyének, a 30 éves Bükki Hegyi Maraton – Kisgyörgy Ádám Emlékversenynek és a 21 esztendős Miskolci Barátság Maraton-Nemzetközi Utcai Futófesztiválnak a társszervezője. Társrendező a Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány.

A verseny egyedülálló, különleges környezetben, a „Magyarország legszebb szőlőbirtoka 2017” címet méltán birtokló Disznókő Szőlőbirtokon, illetve néhány szomszédos dűlőben zajlik. A futóverseny különlegessége az erdei utakon át vezető, 150, illetve 300 méter szintemelkedésű, igazi hegyaljai körpálya (5,2 km és 10 km), a szőlők között vezető útvonal, amelyet „szüreti hangulatban” teljesíthetnek a résztvevők.

A sportbarátok egyéniben a 19,6 km, a 9,8 km, és a 4,9 km közül választhatnak, de lesz félmaratoni váltó (4×4,9 km) is. Előnevezés 2022. október 02-án, 12:00 óráig a https://registration.maratonclubmiskolc.hu/termekkategoria/disznoko/ oldalon. Fontos információ, hogy helyszíni nevezés nincs!

Csak 400 futót fogadhatnak

A természet védelme érdekében a versenyen létszámlimit van érvényben, ami azt jelenti, hogy csak az első 400 nevezőt (beleértve a váltótagokat is) tudják fogadni! Érdemes tehát folyamatosan figyelni a honlapon a „nevezettek” listáját.

A nevezési díj a Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet jóvoltából – a 18 év feletti nevezők számára – tartalmaz egy üveg finom bort. A célba érkezők a Sárga Borház Étteremnek köszönhetően egy tányér melegételre is számíthatnak és persze mindenkinek jár az egyedi befutóérem, és a névre szóló rajtszám.

 A IX. Disznókő Tokaj Futókör napján, azonos helyszínen rendezik meg a Tokaj-Hegyalja Piacot kézműves kiállítókkal és kulturális programokkal, melynek látogatása ingyenes!