Idén jubilál a Bükki Hegyi Maraton

A Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám Emlékverseny elnevezésű nemzetközi terepfutó viadal idén jubileumot ünnepelhet. A június 17-én, szombaton megrendezendő 25. (!) eseményre már elindult az előnevezés.

Az 1991-ben Kisgyörgy Ádám, a miskolci Marathon Club SE alapító elnöke és csapata által elindított esemény azért ünnepli csak idén negyedszázados jubileumát, mert a főrendező hirtelen jött betegsége miatt kétszer elmaradt a határon innen és túl egyaránt nagy népszerűségnek örvendő, eddig mintegy húsz (!) nemzet képviselői által megtisztelt verseny.

 

A házigazdák ebbe az évben is valamennyi korosztály számára kínálnak megméretési lehetőséget. A Csanyik-völgy Királyasztalon kialakítandó versenyközpontból négy egyéni (3,5 km, 10,5 km, 21 km, 42,2 km) szám és a maratoni váltó (4×10,5 km) tagjai vághatnak majd neki a távok teljesítésének.

 

Február első hétvégéjétől – az alábbi linken – lehet kedvezményesen előnevezni az idei, jubileumi 25. Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám Emlékversenyre:

http://maratonclubmiskolc.hu/content/bhm_nevezes

A futás szerelmesei március 1-ig küldhetik el a legkedvezőbb feltételekkel jelentkezésüket.

A viadal hangulatfelelőse idén is a kaposvári Péter Attila lesz, akit nem kell bemutatni a honi futó- és triatlonos társadalom tagjainak. A profi időmérésről az EvoChip Hungary Kft. gondoskodik majd.

 

További részletek, versenykiírás, pályaleírás a www.maratonclubmiskolc.hu oldalon.