Jubilál a Bükki Hegyi Maraton

A jubileumi, 30. Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám Emlékverseny elnevezésű terepfutó viadalt június 11-12-én rendezik meg Miskolcon. A valamennyi korosztály számára sportolási lehetőséget kínáló, a két leghosszabb távot az eredeti, 1991-es pályán vezető eseményre június 3-ig lehet kedvezményesen előnevezni.

Feltűnhet az olvasók számára, hogy az 1991-ben, hazánk első hivatalos terepfutó versenyeként indult Bükki Hegyi Maraton miért csak most, 2022-ben érkezett el a 30. felvonásához? Nos a válasz az, hogy a megálmodója, megvalósítója, Kisgyörgy Ádám két évben is kórházi kezelésre szorult, így akkor elmaradt a hegyi maraton. A Marathon Club alapító elnökének, Kisgyörgy Ádámnak 2011-es elvesztése óta ezt az eddig mintegy húsz ország futói által megtisztelt nemzetközi terepfutó viadalt az ő emlékére rendezik meg utódai, akik évente megkoszorúzzák az általuk a Csanyik-völgy Királyasztalon, a Freeriderz-klubház falán elhelyezett márványtáblát.

Két nap és „retro”-pályák

Az idén rendhagyó módon kétnapos eseményen a maratonisták és a félmaratonisták – a jubileum alkalmából – június 11-én, szombaton az 1991-es I. Bükki Hegyi Maraton „retro” pályáin – Lillafüredet, a Hámori-tavat, Ómassát, Bánkutat, Jávorkutat érintve -bizonyíthatják felkészültségüket. Rajt a Sanofi Aventis parkolójánál, cél a Királyasztalon található kőszínpadnál.

Másnap, június 12-én, vasárnap délelőtt az utóbbi években megszokott, a Királyasztalon kijelölt versenyközpontból folytatódik a verseny, amikor is a jól bevált 10,5 km-es erdei körön kismaraton és félmaraton párban versenyszámok közül lehet választani. A szervezők ezúttal is gondolnak a gyermekekre és a kevésbé felkészültekre, akik számára egy 3,5 km-es futamot is kiírtak erre a napra. Ezt a távot lehet túrázva is teljesíteni.

Újdonságként, meghirdették az 1. Királyasztal MTB Marathon névre keresztelt hegyikerékpáros versenyt is, melyet vasárnap délután, a futással megegyező 10,5 km-es pályán rendeznek meg.

Előnevezésre – június 3-án éjfélig – és a részletek megismerésére a www.maratonclubmiskolc.hu honlapon van lehetőség.

Helyszíni nevezés június 11-12-én, szombaton és vasárnap 08.00-10.00, illetve 08.00-09.00 óra között.