Terepfutóverseny a Gönci Barack Ünnepén

Hagyományteremtő céllal rendeznek terepfutóversenyt július 16-án, Göncön, ahol két hosszabb távot, továbbá  gyermekfutamokat és családi váltót is kínálnak a sportbarátok számára. 

A sportesemény életre hívója Gönc Város Önkormányzata és a Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány, a 21 esztendős Miskolci Barátság Maraton rendezője. Társrendező a miskolci Marathon Club Egyesület, Magyarország első hegyi-futó viadalának, a 30 éves Bükki Hegyi Maraton – Kisgyörgy Ádám Emlékversenynek a rendezője.

 Az 1. Gönci Barack Ünnep Trail elnevezésű erőpróbára július 8-án, 12.00 óráig lehet jelentkezni a www.maratonclubmiskolc.hu oldalon, ami azért is fontos dátum, mert helyszíni nevezésre nem nyílik lehetőség. A versenyközpontot Gönc belvárosában, a Kossuth Lajos utcában alakítják ki (GPS-koordináták: N48.47204 E21.27717).

A szervezők egy 8,1 km-es kört jelölnek ki, melyből lehet egyet és kettőt teljesíteni. A gyermekekre életkortól függően 660 méter és 1400 méter teljesítése vár, míg a családi váltók 4×1400 métert teljesíthetnek. A pályákról bővebb információt a
 1. Gönci Barack Ünnep Trail – Pálya | Marathon Club – Miskolc (maratonclubmiskolc.hu) linken lehet begyűjteni.

A célban mindenkit egyedi befutóéremmel és egy tányér meleg étellel várnak. A Gönci Barack Ünnep rendezvénysorozatának további programjai remek kikapcsolódási lehetőséget kínálnak a futóverseny résztvevői számára is. Szombaton este például az EDDA koncertezik a városközpontban.