1. BKF – Kis és Nagy „Gátfutás” pálya 2024.

 

A futóverseny a Szent Anna templom szomszédságában lévő sportpályáról indul Bodrogkisfaludon. A Rajt után 150 méterrel balra fordulunk.

 

Elhaladunk a Szent Anna templom mellett, miután elérünk egy útkereszteződésig, ahol rögtön balra fordulunk.

 

Az Arany János utcán, alig 20 métert teszünk meg és befordulunk egy kis utcába, melynek végén egy gyalog hídon jutunk át a  Kossuth Lajos utcára.

 

Ezen az utcán haladunk lefelé 200 métert amikor elérjük a gátra vezető bekötő utat.

 

A versenyzők mintegy 3 kilométeren keresztül a Bodrog melletti gáton haladnak felfelé.

 

2700 méter megtétele után a gát kikanyarodik a műút felé, de azonnal vissza is kell fordulni egy zuzottköves útra, mely a Szegi Vízibázishoz vezet.

 

200 méter megtétele után érjük el a vízibázist, ahol kialakítottunk egy időmérő és frissítő pontot.

 

A frissítést követően vissza kell fordulni és az első lehetőségnél jobbra fordulva kiérünk a műútra. Ezen az úton kb 150 métert haladva elhaladunk amellett a pont mellett ahol a verseny elhagyta a gátat, de itt nem kell visszatérni a gátra, hanem a verseny útvonala a műúton folytatódik tovább Szegi Bodrog utca.

 

900m megtétele után, a Bodrog utcát elhagyva a Petőfi Sándor utcára fordulunk jobbra.

 

Újabb 800m megtétele után a Petőfi Sándor utcát elhagyjuk és jobbra fordulunk a Hunyadi utcára. Itt már látjuk a BOLDOGkisfalud Feszt területét, és a Hunyadi utcán 40 métert haladva rögtön balra fordulunk a József Attila utcára.

 

Az utcán végig futunk a Templom utcáig, ahol befordulunk balra a versenyközpont felé.

 

Amint balra vettük az irányt, rögtön láthatóvá válik a versenyközpontban felállított Rajt / Cél kapu.

 

Bodrogkisfalud egy kis település Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Magyarországon. A településen található világörökségi helyszín, amely a Tokaji borvidék része. Bodrogkisfalud a Bodrog folyó jobb partján fekszik, Tokaj közelében, Miskolctól 48 kilométerre keletre. A környező települések közül déli szomszédjával, Bodrogkeresztúrral teljesen összenőtt – egy utca választja el a két települést 1,2 kilométeren át, ezért lényegében nincs is távolság közöttük. Szegi 3 kilométerre fekszik, a legközelebbi városok közül Tokaj 7, Rakamaz 11, Szerencs 14, Sárospatak pedig 25 kilométerre található.

 

Szegi egy kis település Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Magyarországon. A településen található világörökségi helyszín, amely a Tokaji borvidék része. Szegi a Bodrog folyó jobb partján fekszik. Lényegében csak két települési szomszédja van: észak-északkelet felől Szegilong, dél felől pedig Bodrogkisfalud; külterületei a keleti határszélén, a Bodrogközben érintkeznek még Olaszliszka határszélével is.