Baradla Underground Trail (6km) – Pálya Leírás

 

A rajt után élesen balra fordulva S- jelzésen a Borókás tebrekig futunk, majd innen tovább a K+ jelzésen fel a Közép-hegyre – majd K-jelzést elérve jobbra fordulunk, Jósvafő
irányába, ahonnan a K- jelzésen haladunk tovább a jósvafői barlangbejáratig.

Barlangi szakasz (2 km): Jósvafői bejárat – Vetődéses-terem – Színpad – Óriások-terme – Mozdony – Sárkányfej – Itt egy meredek úton a Csillagvizsgálóhoz és lépcsőn egy másik úton vissza – Polip – Vörös-tó (280 lépcső felfelé).

A Vörös-tavi kijáratnál, a kaputól 100 m-re lesz a cél és egyben frissítőpont. Parkolási lehetőség a bejárattól 150 m-re található, a Vörös-tó irányában. WC a Nemzeti Park épületében.

Az útvonal végig jelzett turistaúton halad, valamint a Baradla-barlang turisták által járt részén, a jósvafői bejárattól a Vörös-tavi kijáratig. A versenyzők tájékozódását szalagok, útjelző táblák segítik. A szalagokat a rendezvény előtti napon helyezzük ki, és a rendezvényt követően össze is szedjük. Az ellenőrző pontokon (a Baradla-barlang bejáratainál) szelektív hulladékgyűjtő zsákokat helyezünk el, és az összegyűjtött hulladék elszállításáról gondoskodunk.

Szintidő: 2 óra